Tekstgrootte
De kinderen van nu groeien op in een wereld die niet stopt bij de landsgrens. Het onderwijs heeft de belangrijke taak hun leerlingen kennis te laten maken met de internationale en interculturele samenleving. De leerlingen van nu worden wereldburgers.
Leerlingen en leerkrachten werken met plezier met het International Primary Curriculum (IPC).
Niet alleen kennis, maar het bezitten van verschillende vaardigheden is cruciaal voor onze leerlingen die in de 21ste eeuw zijn geboren. Er zijn nieuwe ontwikkelingen t.a.v. werk en inkomen, carrières en samenleven met andere culturen die sterk het onderwijs gaan beïnvloeden. Daar nemen wij alvast een voorsprong op.
Zaakvakken en creatieve vakken staan in dienst van een overkoepelend thema (unit).
De thema-onderwerpen variëren van “Missie naar Mars” tot “Ik leef” en van “Luchthavens” tot “Uitvindingen en machines”.
Voor elk thema worden uit de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, natuurkunde, techniek, maatschappelijke vorming, kunstzinnige vorming, wetenschap & techniek etc. die leerdoelen en leerstof gebruikt die horen bij het onderwerp..
Zo ontstaat er samenhang tussen de vakken en dat bevordert het begrip bij de leerlingen. Dat weerspiegelt de nieuwste benadering van het leren door hersenonderzoek.
Het uitgangspunt is telkens wat leerlingen gaan leren en niet wat ze gaan doen. Leerlingen moeten naast de algemene leerdoelen ook eigen leerdoelen stellen. Ze worden actief betrokken bij het eigen leerproces en ze leren doelgericht te werken aan opbouw van kennis, vaardigheden en inzicht. De leerling ontwikkelt een onderzoekende houding en leert samen te werken.
Telkens worden ouders op de hoogte gehouden over de ontwikkeling van het thema door middel van brieven via de ouder-app en bezoeken de ouders de feestelijke bij het thema passende afsluiting.